Kommer ihåg i skolan när jag lagade tekakor! Sen bakade jag dem om och om hemma. I helgen fick jag som sagt bakinspiration och passade även på att testa att baka tekakor. Det är länge sedan nu. Det var väldigt lätt och resultatet blev riktigt gott. Hittade det fina receptet på Jennys matblogg. 

Mjuka och goda temackor

 

Ingredienser:

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.

Låt jäsa i cirka en 15 minuter, dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Tekakor

Bakning Kommentera
 

Kommer ihåg i skolan när jag lagade tekakor! Sen bakade jag dem om och om hemma. I helgen fick jag som sagt bakinspiration och passade även på att testa att baka tekakor. Det är länge sedan nu. Det var väldigt lätt och resultatet blev riktigt gott. Hittade det fina receptet på Jennys matblogg. 

Mjuka och goda temackor

 

Ingredienser:

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.

Låt jäsa i cirka en 15 minuter, dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.