Igår ville Noa äta kyckling. Och vad gör inte en mamma för sin lilla sjukling. Det blev givetvis kyckling. Dock med en lite vuxentwist. Inte med potatismos, oliver och majs som Noa efterfrågade. Lite måste man ju kompromissa. Det blev en härlig couscous med curry, persilja och granatäppelkärnor och till det ugnsstekta kycklingrullar med mango chutney, salladslök och en sås på créme fraiche, vitlök och kycklingfond. Inspiration fick jag på Coops hemsida, eller snarare i deras app. Det brukar vara en räddning när kreativiteten känns borta...
 
 
Hela härligheten, lite suddigt, men ack så gott
 
 
Granatäppelkärnor. Mamma älskar sådana och åt massor i julas och nu har jag några hemma jag också. 
 

INGREDIENSER
600 g kycklingfilé
1 dl mango chutney
10 salladslökar
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1.5 msk kycklingfond

Couscous:
5 dl kallt vatten
1 msk kycklingfond
4 dl couscous
2 msk olivolja
1 tsk gul curry
0.5 tsk salt
0.5 granatäpple, kärnor
1 dl hackad bladpersilja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Dela varje kycklingfilé i två tunna skivor och lägg dem på en skärbräda. Lägg på en klick mango chutney och en hel salladslök på varje skiva. Salta, peppra och rulla ihop till en rulle. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.

Fräs vitlöken försiktigt i oljan, slå på crème fraiche och kycklingfond. Koka upp och häll över kycklingen i formen. Sätt in rullarna i ugnen cirka 20 minuter.

Couscous

Blanda en kall kycklingbuljong och slå den över couscousgrynen. Låt dra cirka 10 minuter.

Värm olja, curry och salt i en stekpanna. Blanda couscousen med curryoljan i pannan och stek tills couscousen är varm. Toppa med granatäpple och persilja.

Servera kycklingrullarna med couscousen.

Kycklingrullar med salladslök och mango chutey

Kyckling och fågel Kommentera
Igår ville Noa äta kyckling. Och vad gör inte en mamma för sin lilla sjukling. Det blev givetvis kyckling. Dock med en lite vuxentwist. Inte med potatismos, oliver och majs som Noa efterfrågade. Lite måste man ju kompromissa. Det blev en härlig couscous med curry, persilja och granatäppelkärnor och till det ugnsstekta kycklingrullar med mango chutney, salladslök och en sås på créme fraiche, vitlök och kycklingfond. Inspiration fick jag på Coops hemsida, eller snarare i deras app. Det brukar vara en räddning när kreativiteten känns borta...
 
 
Hela härligheten, lite suddigt, men ack så gott
 
 
Granatäppelkärnor. Mamma älskar sådana och åt massor i julas och nu har jag några hemma jag också. 
 

INGREDIENSER
600 g kycklingfilé
1 dl mango chutney
10 salladslökar
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1.5 msk kycklingfond

Couscous:
5 dl kallt vatten
1 msk kycklingfond
4 dl couscous
2 msk olivolja
1 tsk gul curry
0.5 tsk salt
0.5 granatäpple, kärnor
1 dl hackad bladpersilja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Dela varje kycklingfilé i två tunna skivor och lägg dem på en skärbräda. Lägg på en klick mango chutney och en hel salladslök på varje skiva. Salta, peppra och rulla ihop till en rulle. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.

Fräs vitlöken försiktigt i oljan, slå på crème fraiche och kycklingfond. Koka upp och häll över kycklingen i formen. Sätt in rullarna i ugnen cirka 20 minuter.

Couscous

Blanda en kall kycklingbuljong och slå den över couscousgrynen. Låt dra cirka 10 minuter.

Värm olja, curry och salt i en stekpanna. Blanda couscousen med curryoljan i pannan och stek tills couscousen är varm. Toppa med granatäpple och persilja.

Servera kycklingrullarna med couscousen.