Baka en underbar efterrättspaj med lime och hallon. Grunden är en klassisk key lime paj, enkel att göra och fantastisk att bjuda på. Den här gjorde jag i helgen och receptet hittade jag på Arlas sida. Den blev väldigt tjusig med olika lager. Först en digestivebotten, sen en hallonkräm, därefter key lime kräm (som jag älskar) och därefter hallongrädde. Superfint!!




Ingredienser

10 bitar
12 digestivekex
75 g smör, smält


Fyllning:
3 lime
3 dl hallon
5 äggulor
1 burk söt kondenserad mjölk, ca 400 g


Hallongrädde:
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
½ dl hallonpuré


 Gör så här


Sätt ugnen på 175°. Kör digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl 30 min. Riv skalet av en lime. Pressa saften ur alla tre. Mixa hallonen till puré. Vispa äggulorna till en ljus och porös smet. Tillsätt kondenserad mjölk, limesaft och limeskal. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Bred ut 1 dl hallonpuré i ett tunt lager i botten på pajen. Häll försiktigt över fyllningen och grädda i ytterligare 15 min. Låt pajen svalna och ställ sedan i kyl minst 3 tim. Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner florsocker och ½ dl hallonpuré. Bred ut grädden över pajen.

Lime- och hallonpaj

Bakning En kommentar
Baka en underbar efterrättspaj med lime och hallon. Grunden är en klassisk key lime paj, enkel att göra och fantastisk att bjuda på. Den här gjorde jag i helgen och receptet hittade jag på Arlas sida. Den blev väldigt tjusig med olika lager. Först en digestivebotten, sen en hallonkräm, därefter key lime kräm (som jag älskar) och därefter hallongrädde. Superfint!!




Ingredienser

10 bitar
12 digestivekex
75 g smör, smält


Fyllning:
3 lime
3 dl hallon
5 äggulor
1 burk söt kondenserad mjölk, ca 400 g


Hallongrädde:
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
½ dl hallonpuré


 Gör så här


Sätt ugnen på 175°. Kör digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl 30 min. Riv skalet av en lime. Pressa saften ur alla tre. Mixa hallonen till puré. Vispa äggulorna till en ljus och porös smet. Tillsätt kondenserad mjölk, limesaft och limeskal. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Bred ut 1 dl hallonpuré i ett tunt lager i botten på pajen. Häll försiktigt över fyllningen och grädda i ytterligare 15 min. Låt pajen svalna och ställ sedan i kyl minst 3 tim. Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner florsocker och ½ dl hallonpuré. Bred ut grädden över pajen.