Vilken härlig dag det har varit idag! Har hunnit läsa lite deckare i min utefåtölj och lyssnat på ett sommarprogram i sommar i P1. Noa har ställt upp alla sina djur på bordet om och om igen och sedan sprutade han med vatten tills han var helt blöt. Vi hann även med en promenad och Noa åkte som en vettvilling på vår gata med grannpojkarna. Lugnt och somrigt. Nu är det bara en dag kvar och sen går Sebastian på semester. Ska bli riktigt härligt att vara tillsammans i sex veckor. Här kommer receptet på en fräsch och lagom komplicerad fiskrätt som lagades häromdagen. Bulgursalladen med citronsaft och lättstekta grönsaker blev supergod.
 
 

Ingredienser

 

4 bit(ar) vit fiskfilé

 

 1 msk smör

 

 1 tsk olivolja

 

salt och peppar

 

 3 dl bulgur

 

 0,5 st buljongtärning

 

 1 st citron(er)

 

 

 Bulgursallad

 

 1 st paprika

1 st röd lök(ar)

 

 2 dl kidneybönor, kokta, röda

 

 150 gram sockerärtor

 

 1 msk citronsaft

 

 1 msk olivolja

 

salt och peppar

 

 2 msk persilja, hackad

 

GÖR SÅ HÄR

 1. Koka bulgur och kidneybönor enligt anvisningarna på förpackningen. Skär paprika och lök i bitar. Blanda bulgur med grönsaker, persilja, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Vit fisk med bulgursallad

Fisk och skaldjur Kommentera
Vilken härlig dag det har varit idag! Har hunnit läsa lite deckare i min utefåtölj och lyssnat på ett sommarprogram i sommar i P1. Noa har ställt upp alla sina djur på bordet om och om igen och sedan sprutade han med vatten tills han var helt blöt. Vi hann även med en promenad och Noa åkte som en vettvilling på vår gata med grannpojkarna. Lugnt och somrigt. Nu är det bara en dag kvar och sen går Sebastian på semester. Ska bli riktigt härligt att vara tillsammans i sex veckor. Här kommer receptet på en fräsch och lagom komplicerad fiskrätt som lagades häromdagen. Bulgursalladen med citronsaft och lättstekta grönsaker blev supergod.
 
 

Ingredienser

 

4 bit(ar) vit fiskfilé

 

 1 msk smör

 

 1 tsk olivolja

 

salt och peppar

 

 3 dl bulgur

 

 0,5 st buljongtärning

 

 1 st citron(er)

 

 

 Bulgursallad

 

 1 st paprika

1 st röd lök(ar)

 

 2 dl kidneybönor, kokta, röda

 

 150 gram sockerärtor

 

 1 msk citronsaft

 

 1 msk olivolja

 

salt och peppar

 

 2 msk persilja, hackad

 

GÖR SÅ HÄR

 1. Koka bulgur och kidneybönor enligt anvisningarna på förpackningen. Skär paprika och lök i bitar. Blanda bulgur med grönsaker, persilja, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.