Noa fick ett glasspinneset av Nettan med familj, så häromveckan passade vi på att göra en enkel hallonglass utan glassmaskin. Det blev smarrigt. Grädde, hallon, florsocker och vaniljsocker är de enda ingredienserna. Mycket enkelt men gott.
 
 

Ingredienser

200-250 g djupfrysta hallon
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver (ekologisk)
Prova gärna med andra frysta bär/frukter som jordgubbar, blåbär eller mango t.ex.

 

Gör så här

Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver (ganska löst)
Häll grädden i en mixer och tillsätt florsockret och de frysta hallonen (lite i taget).
Häll smeten i en form och stoppa den i frysen en stund.
Passar utmärkt när man plötsligt får middagsgäster utan att vara förberedd. Börja med att göra glassen och låt den frysa under tiden du gör resten av maten och under tiden ni äter. Dina gäster blir förvånad att du så snabbt kunde göra en så god glass.

Tänk på att denna typ av snabblagad glass inte bör lagras utan ätas samma dag den tillagas.

Hallonglass

Desserter och efterrätter Kommentera
Noa fick ett glasspinneset av Nettan med familj, så häromveckan passade vi på att göra en enkel hallonglass utan glassmaskin. Det blev smarrigt. Grädde, hallon, florsocker och vaniljsocker är de enda ingredienserna. Mycket enkelt men gott.
 
 

Ingredienser

200-250 g djupfrysta hallon
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver (ekologisk)
Prova gärna med andra frysta bär/frukter som jordgubbar, blåbär eller mango t.ex.

 

Gör så här

Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver (ganska löst)
Häll grädden i en mixer och tillsätt florsockret och de frysta hallonen (lite i taget).
Häll smeten i en form och stoppa den i frysen en stund.
Passar utmärkt när man plötsligt får middagsgäster utan att vara förberedd. Börja med att göra glassen och låt den frysa under tiden du gör resten av maten och under tiden ni äter. Dina gäster blir förvånad att du så snabbt kunde göra en så god glass.

Tänk på att denna typ av snabblagad glass inte bör lagras utan ätas samma dag den tillagas.