Det här är en supergod knäckig äppelpaj. Gjorde två i helgen till kalaset och serverade vaniljsås och grädde till.
INGREDIENSER
8-10 äpplen
1/2-1 tsk kanel
100 g smör
3/4 - 1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 rågad dl vetemjöl
1 1/2 dl kokosflingor
GÖR SÅ HÄR:
Smörj en ugnsform eller liten långpanna. Skär äpplena i bitar. Lägg efter hand ner bitarna i den smorda formen. Strö över kanel. Blanda allt till kokossmuldegen. Gärna i en matberedare och fördela smulorna över äpplena. Grädda kakan mitt i ugnen i 225 grader i 25-30 minuter. Servera gärna med en klick grädde eller glass!

INGREDIENSER

8-10 äpplen
1/2-1 tsk kanel
100 g smör
3/4 - 1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 rågad dl vetemjöl
1 1/2 dl kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:
Smörj en ugnsform eller liten långpanna. Skär äpplena i bitar. Lägg efter hand ner bitarna i den smorda formen. Strö över kanel. Blanda allt till kokossmuldegen. Gärna i en matberedare och fördela smulorna över äpplena. Grädda kakan mitt i ugnen i 225 grader i 25-30 minuter. Servera gärna med en klick grädde eller glass!

Äppelkokospaj

Bakning 2 kommentarer
Det här är en supergod knäckig äppelpaj. Gjorde två i helgen till kalaset och serverade vaniljsås och grädde till.
INGREDIENSER
8-10 äpplen
1/2-1 tsk kanel
100 g smör
3/4 - 1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 rågad dl vetemjöl
1 1/2 dl kokosflingor
GÖR SÅ HÄR:
Smörj en ugnsform eller liten långpanna. Skär äpplena i bitar. Lägg efter hand ner bitarna i den smorda formen. Strö över kanel. Blanda allt till kokossmuldegen. Gärna i en matberedare och fördela smulorna över äpplena. Grädda kakan mitt i ugnen i 225 grader i 25-30 minuter. Servera gärna med en klick grädde eller glass!

INGREDIENSER

8-10 äpplen
1/2-1 tsk kanel
100 g smör
3/4 - 1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 rågad dl vetemjöl
1 1/2 dl kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:
Smörj en ugnsform eller liten långpanna. Skär äpplena i bitar. Lägg efter hand ner bitarna i den smorda formen. Strö över kanel. Blanda allt till kokossmuldegen. Gärna i en matberedare och fördela smulorna över äpplena. Grädda kakan mitt i ugnen i 225 grader i 25-30 minuter. Servera gärna med en klick grädde eller glass!