4 portioner
600 g sejfilé
2 tsk salt
Ägg- och persiljesås:
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
1 dl grädde
2 msk smör
3 krm vitpeppar
3 msk finhackad persilja
2 hårdkokta, hackade ägg
Gör så här
Dela fisken i fyra bitar. Salta fisken runt om.
Ägg- och persiljesås:
Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sedan buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Lägg ner fiskbitarna och sjud ytterligare cirka 5 minuter på svag värme.
Såsen ska vara tjock, eftersom fisken ger ifrån sig vätska under kokningen. Peppra, strö över hackad persilja och ägg och låt allt bli genomvarmt.
Det här är barndomsminnen för mig. Fina barndomsminnen. Nyklippt persilja och ägg som delades i en liten speciell äggdelare. Någon sådan har inte jag, men det går lika bra att hacka själv. Det här är iallafall en nykär favorit för både stora och små här hemma.


4 portioner

600 g sejfilé
2 tsk salt
Ägg- och persiljesås:
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
1 dl grädde
2 msk smör
3 krm vitpeppar
3 msk finhackad persilja
2 hårdkokta, hackade ägg

Gör så här
Dela fisken i fyra bitar. Salta fisken runt om.

Ägg- och persiljesås:
Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sedan buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Lägg ner fiskbitarna och sjud ytterligare cirka 5 minuter på svag värme.
Såsen ska vara tjock, eftersom fisken ger ifrån sig vätska under kokningen. Peppra, strö över hackad persilja och ägg och låt allt bli genomvarmt.

Sej med ägg- och persiljesås

Fisk och skaldjur Kommentera
4 portioner
600 g sejfilé
2 tsk salt
Ägg- och persiljesås:
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
1 dl grädde
2 msk smör
3 krm vitpeppar
3 msk finhackad persilja
2 hårdkokta, hackade ägg
Gör så här
Dela fisken i fyra bitar. Salta fisken runt om.
Ägg- och persiljesås:
Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sedan buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Lägg ner fiskbitarna och sjud ytterligare cirka 5 minuter på svag värme.
Såsen ska vara tjock, eftersom fisken ger ifrån sig vätska under kokningen. Peppra, strö över hackad persilja och ägg och låt allt bli genomvarmt.
Det här är barndomsminnen för mig. Fina barndomsminnen. Nyklippt persilja och ägg som delades i en liten speciell äggdelare. Någon sådan har inte jag, men det går lika bra att hacka själv. Det här är iallafall en nykär favorit för både stora och små här hemma.


4 portioner

600 g sejfilé
2 tsk salt
Ägg- och persiljesås:
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
1 dl grädde
2 msk smör
3 krm vitpeppar
3 msk finhackad persilja
2 hårdkokta, hackade ägg

Gör så här
Dela fisken i fyra bitar. Salta fisken runt om.

Ägg- och persiljesås:
Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sedan buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Lägg ner fiskbitarna och sjud ytterligare cirka 5 minuter på svag värme.
Såsen ska vara tjock, eftersom fisken ger ifrån sig vätska under kokningen. Peppra, strö över hackad persilja och ägg och låt allt bli genomvarmt.