Till påskafton gjorde jag denna sötsyliga påskdröm. Receptet fanns i senaste Allt om mat. Med exotisk smak av mango och kokos passade det perfekt i värmen!



Till 10 personer
Botten:
8 digestivekex
2 dl kokosflingor
100 g smör

Fyllning:
225 g fryst mango
2 msk pressad lime
200 g naturell färskost
2 dl turkisk yoghurt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
5 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Rippel:
1/2 gelatinblad
225 g fryst mango
1 msk florsocker
1 msk pressad lime

GÖR SÅ HÄR:
Smula kexen fint och blanda med koks. Smält smöret och rör ner det. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Platta ut blandningen i formen.

Tina och mixa mangon slät med mixerstav eller i matberedare. Blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén. 
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.

Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner geltaginsmeten med resten av mangoyoghurten.

Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten. Blanda väl. Häll blandningen i formen.

Rippel: Lägg den halva gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll upp hälften i en liten kanna. Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbaldet och låt det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till vackert mönster. Ställ in cheesecaken i kylen ca 3 timmar tills den stelnar.

Skär med en blöt kniv runt kanten på formen och knäpp loss kanten. Servera med mangosåsen vid sidan av.

Mangocheesecake med kokos och lime

Desserter och efterrätter Kommentera

Till påskafton gjorde jag denna sötsyliga påskdröm. Receptet fanns i senaste Allt om mat. Med exotisk smak av mango och kokos passade det perfekt i värmen!



Till 10 personer
Botten:
8 digestivekex
2 dl kokosflingor
100 g smör

Fyllning:
225 g fryst mango
2 msk pressad lime
200 g naturell färskost
2 dl turkisk yoghurt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
5 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Rippel:
1/2 gelatinblad
225 g fryst mango
1 msk florsocker
1 msk pressad lime

GÖR SÅ HÄR:
Smula kexen fint och blanda med koks. Smält smöret och rör ner det. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Platta ut blandningen i formen.

Tina och mixa mangon slät med mixerstav eller i matberedare. Blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén. 
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.

Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner geltaginsmeten med resten av mangoyoghurten.

Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten. Blanda väl. Häll blandningen i formen.

Rippel: Lägg den halva gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll upp hälften i en liten kanna. Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbaldet och låt det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till vackert mönster. Ställ in cheesecaken i kylen ca 3 timmar tills den stelnar.

Skär med en blöt kniv runt kanten på formen och knäpp loss kanten. Servera med mangosåsen vid sidan av.