Den här tårtan är en gammal trotjänare som jag alltid kommer tillbaka till. Len och krämig, men syrligt god med passionsfruktkärnor uppepå.



Ingredienser


8 bitar

300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

Fyllning:
3 dl  vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor

Garnering
2-3 passionsfrukter

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.

Vit chokladmoussetårta med passionsfruktströssel

Desserter och efterrätter 2 kommentarer
Den här tårtan är en gammal trotjänare som jag alltid kommer tillbaka till. Len och krämig, men syrligt god med passionsfruktkärnor uppepå.



Ingredienser


8 bitar

300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

Fyllning:
3 dl  vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor

Garnering
2-3 passionsfrukter

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.