Kalkon är gott! Gärna smaksatt med asiatiska såser och en god glasnudelsallad till. S stog för shoppingen av ingredienser häromdagen och det här goda åt vi till middag!



Ingredienser
smör
olja
1 kalkonbröst ca 400 g
15 mindre champinjoner
1 pkt glasnudlar
1 gul lök, stimlad
1 msk fisksås
1/2 dl oyster sauce
svartpeppar
salt

GÖR SÅ HÄR:
Strimla gula löken och bryn tills den är mjuk. Lägg den då åt sidan och bryn champinjonerna i smör och olja. Koka upp vatten i en kastrull och koka färdigt glasnudlarna. Spola i kallt vatten. Skiva kalkonbröstet i skivor och bryn i en traktörpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg på löken och champinjonerna och sätt på ett lock och ångkoka i tre minuter. Smaksätt med fisksås och oysters sauce. Lägg i nudlarna och rör runt så allt tar smak. Lite ramslök skivad är gott att toppa med!

Kalkonfilé med asiatiska glasnudlar

Kyckling och fågel 3 kommentarer
Kalkon är gott! Gärna smaksatt med asiatiska såser och en god glasnudelsallad till. S stog för shoppingen av ingredienser häromdagen och det här goda åt vi till middag!



Ingredienser
smör
olja
1 kalkonbröst ca 400 g
15 mindre champinjoner
1 pkt glasnudlar
1 gul lök, stimlad
1 msk fisksås
1/2 dl oyster sauce
svartpeppar
salt

GÖR SÅ HÄR:
Strimla gula löken och bryn tills den är mjuk. Lägg den då åt sidan och bryn champinjonerna i smör och olja. Koka upp vatten i en kastrull och koka färdigt glasnudlarna. Spola i kallt vatten. Skiva kalkonbröstet i skivor och bryn i en traktörpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg på löken och champinjonerna och sätt på ett lock och ångkoka i tre minuter. Smaksätt med fisksås och oysters sauce. Lägg i nudlarna och rör runt så allt tar smak. Lite ramslök skivad är gott att toppa med!