Från Jamaica kommer Jerk-marinad som ger köttet en söt och stark smak. Vi testade att grilla revbensspjäll i förra veckan. Supergod marinad med recept från Per Mobergs senaste grillbok.





Tomatsallad som tillbehör



Färdiga spjäll



Kryddblandningen till marinaden

Jerk-kryddade revbensspjäll

3-4 salladslökar
1 tsk kryddpeppar
2 revben eller 2 kg färdigskurna revbensspjäll
1 hönsbuljongtärning

Jerkmarinad:
3 röda chilifrukter, urkärnade och hackade
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 cm ingefära, skalad och hackad
saft från 2 lime
6 timjankvistad, repade
1 näve hackad koriander
1 tsk kanel
3 kryddnejlikor, mortlade
2 tsk kryddpeppar, mortlade
3 msk mörkt muscovadosocker
4 msk rapsolja
1 dl vatten

Flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 160 grader. Hacka det gröna på salladslökarna och lägg i en ugnsplåt tillsammans med kryddpeppar. Lägg i köttet och häll på kokande vatten så det precis täcker köttet. Lägg i buljongtärningen, täck med folie och ställ in i ugnen i 2 timmar. Häll av vätskan och löken.

Hacka resterande bitar av salladslöken i en matberedare. Lägg i resten av ingredienserna till marinaden och mixa ihop. Gnugga in marinaden i köttet och låt stå i 30 minuter. Grilla revbensspjällen tills de får fin färg. Strö lite flingsalt över spjällen.

Revbensspjäll med jerk-krydda

Kött och chark En kommentar
Från Jamaica kommer Jerk-marinad som ger köttet en söt och stark smak. Vi testade att grilla revbensspjäll i förra veckan. Supergod marinad med recept från Per Mobergs senaste grillbok.





Tomatsallad som tillbehör



Färdiga spjäll



Kryddblandningen till marinaden

Jerk-kryddade revbensspjäll

3-4 salladslökar
1 tsk kryddpeppar
2 revben eller 2 kg färdigskurna revbensspjäll
1 hönsbuljongtärning

Jerkmarinad:
3 röda chilifrukter, urkärnade och hackade
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 cm ingefära, skalad och hackad
saft från 2 lime
6 timjankvistad, repade
1 näve hackad koriander
1 tsk kanel
3 kryddnejlikor, mortlade
2 tsk kryddpeppar, mortlade
3 msk mörkt muscovadosocker
4 msk rapsolja
1 dl vatten

Flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 160 grader. Hacka det gröna på salladslökarna och lägg i en ugnsplåt tillsammans med kryddpeppar. Lägg i köttet och häll på kokande vatten så det precis täcker köttet. Lägg i buljongtärningen, täck med folie och ställ in i ugnen i 2 timmar. Häll av vätskan och löken.

Hacka resterande bitar av salladslöken i en matberedare. Lägg i resten av ingredienserna till marinaden och mixa ihop. Gnugga in marinaden i köttet och låt stå i 30 minuter. Grilla revbensspjällen tills de får fin färg. Strö lite flingsalt över spjällen.