Det här är en go kaka med mild citrussmak av citron och apelsin. Täcks med ett marängtäcke! Kakan blir rätt kompakt eftersom den innehåller 4 äggulor. Så den skulle nog passa bra som en tårtbit också med lite grädde och färska bär.




INGREDIENSER
10 bitar

100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 äggulor (spara vitorna till marängen)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 apelsin, finrivet skal och saft
1/2 citron, finrivet skal och saft
smör och ströbröd till formen
florsocker till dekoration

Marängen:
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, 22-24 cm i diameter. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner äggen ett i taget och därefter äggulorna. Blanda vetemjöl och bakpulver i smeten. Tillsätt skal och saft av apelsin och citron. Häll smeten i formen. Vispa upp äggvitan i en ren torr bunke. Vispa sedan i lite i taget av sockret tills det blivit en blank och fin marängsmet. Bred marängen över smeten i formen. Grädda kakan på nedersta falsen i ca 45 minuter. Låt den svalna och pudra med florsocker.

Citrussockerkaka med maräng

Bakning 6 kommentarer
Det här är en go kaka med mild citrussmak av citron och apelsin. Täcks med ett marängtäcke! Kakan blir rätt kompakt eftersom den innehåller 4 äggulor. Så den skulle nog passa bra som en tårtbit också med lite grädde och färska bär.




INGREDIENSER
10 bitar

100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 äggulor (spara vitorna till marängen)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 apelsin, finrivet skal och saft
1/2 citron, finrivet skal och saft
smör och ströbröd till formen
florsocker till dekoration

Marängen:
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, 22-24 cm i diameter. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner äggen ett i taget och därefter äggulorna. Blanda vetemjöl och bakpulver i smeten. Tillsätt skal och saft av apelsin och citron. Häll smeten i formen. Vispa upp äggvitan i en ren torr bunke. Vispa sedan i lite i taget av sockret tills det blivit en blank och fin marängsmet. Bred marängen över smeten i formen. Grädda kakan på nedersta falsen i ca 45 minuter. Låt den svalna och pudra med florsocker.