Torkad Karljohansvamp är riktigt gott att blanda i en risotto. Denna innehåller även färsk spenat, skivade champinjoner, vitt vin och parmesanost. Perfekt till fredagskvällen eller en vardagskväll för den delen med.



INGREDIENSER
30 g torkad Karljohansvamp
50 g smör
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, hackad
200 g färska champinjoner, skivade
ca 4 dl risottoris
1 dl vitt vin
7 1/2 dl grönsaksbuljong
2 dl parmesan riven
125 g färsk babyspenat, sköljd
salt och nymalen svartpeppar
några droppar tryffelolja

GÖR SÅ HÄR:
Lägg Karljohansvampen i blöt i kokande vatten i 10 minuter. Sila vätskan genom en sil och spara den till risotton. Hacka svampen grovt. Smält smöret i en vid panna och fräs lök och vitlök tills de mjuknar, men inte tar färg. Tillsätt den färska skivade svampen och låt steka i 5 minuter, häll sedan i karljohansvampen och riset och rör ihop. Häll i vinet och låt puttra tills det absorberats helt. Häll i buljongen och den silade Karljohanvätskan lite i sänder och rör tills riset är mjukt men fortfarande har tuggmotstånd. Vänd ner parmesan och spenat och smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Servera gärna med lite hyvlad parmesan över.

Risotto med karljohansvamp och spenat

Risotto och andra risrätter En kommentar

Torkad Karljohansvamp är riktigt gott att blanda i en risotto. Denna innehåller även färsk spenat, skivade champinjoner, vitt vin och parmesanost. Perfekt till fredagskvällen eller en vardagskväll för den delen med.



INGREDIENSER
30 g torkad Karljohansvamp
50 g smör
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, hackad
200 g färska champinjoner, skivade
ca 4 dl risottoris
1 dl vitt vin
7 1/2 dl grönsaksbuljong
2 dl parmesan riven
125 g färsk babyspenat, sköljd
salt och nymalen svartpeppar
några droppar tryffelolja

GÖR SÅ HÄR:
Lägg Karljohansvampen i blöt i kokande vatten i 10 minuter. Sila vätskan genom en sil och spara den till risotton. Hacka svampen grovt. Smält smöret i en vid panna och fräs lök och vitlök tills de mjuknar, men inte tar färg. Tillsätt den färska skivade svampen och låt steka i 5 minuter, häll sedan i karljohansvampen och riset och rör ihop. Häll i vinet och låt puttra tills det absorberats helt. Häll i buljongen och den silade Karljohanvätskan lite i sänder och rör tills riset är mjukt men fortfarande har tuggmotstånd. Vänd ner parmesan och spenat och smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Servera gärna med lite hyvlad parmesan över.