Det här är en enkel, men ack så god soppa med smak av ingefära, apelsin och vitlök.



Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor potatis
1/2 kg morötter
2 msk rapsolja
1 burk röda linser (400 g)
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk riven färsk ingefära
juice och skal från 1 apelsin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
Hacka lök och vitlök, skala och skär potatis, morötter i bitar. Fräs dem i oljan i en stor kastrull. Skölj linserna i ett durkslag. Tillsätt dem, vatten, buljongtärningar och ingefära. Koka med lock tills morötterna är mjuka, ca 15 minuter. Mixa soppan slät och värm den. Skrubba apelsinen, riv skalet. Pressa juicen i soppan, salta och peppra. Servera soppan med en klick crème fraice. Strössla över apelsinskalen.

Morots- och röd linssoppa

Soppor En kommentar
Det här är en enkel, men ack så god soppa med smak av ingefära, apelsin och vitlök.



Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor potatis
1/2 kg morötter
2 msk rapsolja
1 burk röda linser (400 g)
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk riven färsk ingefära
juice och skal från 1 apelsin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
Hacka lök och vitlök, skala och skär potatis, morötter i bitar. Fräs dem i oljan i en stor kastrull. Skölj linserna i ett durkslag. Tillsätt dem, vatten, buljongtärningar och ingefära. Koka med lock tills morötterna är mjuka, ca 15 minuter. Mixa soppan slät och värm den. Skrubba apelsinen, riv skalet. Pressa juicen i soppan, salta och peppra. Servera soppan med en klick crème fraice. Strössla över apelsinskalen.