En knäckig, seg och så god paj som jag hittade receptet till i senaste Buffé.



För 6 personer
6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.

Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.

Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass.

Bittes äppelpaj

Bakning 3 kommentarer
En knäckig, seg och så god paj som jag hittade receptet till i senaste Buffé.



För 6 personer
6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.

Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.

Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass.