4 portioner

image423

1 citron
450 g färsk pasta, ex tagliatelle
1 burk lätt crème fraiche
1 fiskbuljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 avokado
1 liten rödlök
1 burk röd stenbitsrom
1 dl skalade räkor

GÖR SÅ HÄR:
Skrubba citronen i varmt vatten. Riv skalet, halvera och pressa 1/2 msk citronjuice ur ena halvan. Klyfta den andra halvan. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Koka försiktigt upp crème fraiche i en tvåliterskastrull. Smula i buljongtärningen, tillsätt citronjuice, salt och peppar. Rör om och sjud nån minut. Stjälp ner pastan i såsen och blanda runt. Kärna ur och skiva avokadon. Skala och skiva löken tunt. Lägg upp pasta på fyra tallrikar, toppa med avokado, räkor, rödlök, röd rom och rivet citronskal. Servera med en citronklyfta.

Lyxig citronpasta med avokado, räkor och röd rom

Pasta Kommentera
4 portioner

image423

1 citron
450 g färsk pasta, ex tagliatelle
1 burk lätt crème fraiche
1 fiskbuljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 avokado
1 liten rödlök
1 burk röd stenbitsrom
1 dl skalade räkor

GÖR SÅ HÄR:
Skrubba citronen i varmt vatten. Riv skalet, halvera och pressa 1/2 msk citronjuice ur ena halvan. Klyfta den andra halvan. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Koka försiktigt upp crème fraiche i en tvåliterskastrull. Smula i buljongtärningen, tillsätt citronjuice, salt och peppar. Rör om och sjud nån minut. Stjälp ner pastan i såsen och blanda runt. Kärna ur och skiva avokadon. Skala och skiva löken tunt. Lägg upp pasta på fyra tallrikar, toppa med avokado, räkor, rödlök, röd rom och rivet citronskal. Servera med en citronklyfta.