Underbara kombinationer av smaker! Fläskfilé är lite sötsyrlig och äpple ger en fräsch smakbrytning.

image237

För 4 personer
ca 600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
smör eller olja att steka i
salt, flingsalt eller svartpeppar

Tryffelsvamp
1 paket bacon
1 syrligt äpple
200 g skogschampinjoner eller kantareller
2-3 tsk tryffelolja
1 påse ruccola

1. Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, 2 krm salt och 1 krm peppar. Ca 3 min.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Bryn runt i en panna i smör eller olja. Salta och peppra och pensla på lite sås. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugnen 20-25 minuter tills innertemperaturen når 67 grader.
3. Fintärna bacon och äpple. Stek bacon och svamp knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpplte, tryffelolja och ruccola.
4. Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelsvampen. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.

Balsamicofilé med tryffelsvamp

Kött och chark Kommentera
Underbara kombinationer av smaker! Fläskfilé är lite sötsyrlig och äpple ger en fräsch smakbrytning.

image237

För 4 personer
ca 600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
smör eller olja att steka i
salt, flingsalt eller svartpeppar

Tryffelsvamp
1 paket bacon
1 syrligt äpple
200 g skogschampinjoner eller kantareller
2-3 tsk tryffelolja
1 påse ruccola

1. Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, 2 krm salt och 1 krm peppar. Ca 3 min.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Bryn runt i en panna i smör eller olja. Salta och peppra och pensla på lite sås. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugnen 20-25 minuter tills innertemperaturen når 67 grader.
3. Fintärna bacon och äpple. Stek bacon och svamp knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpplte, tryffelolja och ruccola.
4. Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelsvampen. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.