Ikväll är det nyårsafton och jag har marinerat kött. Till 2 kg oxfilé räcker denna marinad.

Marinad:
1 1/2 dl sweet chili sås
1/2 dl soja
1 dl olivolja
5 lätt krossade vitlöksklyftor

Blanda alla ingredienser till marinaden och häll i en påse. Skär köttet i skivor och lägg ner i påsen. Låt marinera i ett par timmar i kylen eller över natten. Vänd någon gång under tiden.

image340

Grilla köttskivorna i grillpanna eller allra helst på utegrillen (kanske inte denna säsong?!). Servera med råstekt potatis eller potatisgratäng, grillad zucchini och tomatsallad.

image341

Själv blev det tunna skivor tomat, lite schallottenlök mycket fint hackad, färsk rosmarin, salt, peppar och olivolja till.

image342

En nyårstallrik, med marinerat kött, potatisgratäng, grillad zucchini, tomatsallad, hummer samt rödvinssås med chipotle (se nedan).

Marinerad grillad oxfilé med tomatsallad

Kött och chark Kommentera
Ikväll är det nyårsafton och jag har marinerat kött. Till 2 kg oxfilé räcker denna marinad.

Marinad:
1 1/2 dl sweet chili sås
1/2 dl soja
1 dl olivolja
5 lätt krossade vitlöksklyftor

Blanda alla ingredienser till marinaden och häll i en påse. Skär köttet i skivor och lägg ner i påsen. Låt marinera i ett par timmar i kylen eller över natten. Vänd någon gång under tiden.

image340

Grilla köttskivorna i grillpanna eller allra helst på utegrillen (kanske inte denna säsong?!). Servera med råstekt potatis eller potatisgratäng, grillad zucchini och tomatsallad.

image341

Själv blev det tunna skivor tomat, lite schallottenlök mycket fint hackad, färsk rosmarin, salt, peppar och olivolja till.

image342

En nyårstallrik, med marinerat kött, potatisgratäng, grillad zucchini, tomatsallad, hummer samt rödvinssås med chipotle (se nedan).