Plättar med zucchini

Kommentera

Har alltid älskat zucchini och speciellt i biffar. Här kommer ett riktigt fint recept på zucchiniplättar, med fin sälta av fetaost. Jag har numera en liten bank av härliga lunchbiffar att ta med mig till jobbet. Kycklingbiffar, kikärtsbiffar och numera de här smarriga zucchinibiffarna. Receptet kommer från Itrims hemsida, där jag hittar mycket inspiration. 

 

Ingredienser

1 liten zucchini
1/2 tsk salt 
1 gul lök 
1 vitlöksklyfta 
2 msk olivolja 
1 ägg 
1/2 dl vetemjöl 
100 g fetaost (10 %) 
1 kruka persilja 
2 krm peppar 
ca 80 g salladsblad till servering 
ev. smulad fetaost till garnering

 

Gör så här:

1. Grovriv zucchinin. Lägg den i ett durkslag och strö över salt. Låt stå och rinna av. 

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja. Vispa ägget och rör ner mjöl och smulad ost. Finhacka persiljan och rör ner. Tillsätt lök och peppar. 

3. Krama ut vätskan ur zucchinin och tillsätt den. Låt smeten vila 5 minuter. 

4. Hetta upp 1 msk olja. Stek små plättar på medelhög värme. 

5. Servera på en bädd av gröna salladsblad och dekorera gärna med lite smulad fetaost.