One pan food med spetskål, blomkål, morot och lax

Kommentera
I helgen gjorde jag en one pan food med lax och ugnsbakad spetskål, blomkål och itrim. Jag tyckte det var supergott! Ena barnet åt morot, andra blomkål och tredje lax! Så kan det bli. Men jag gillade verkligen kombon. Hittade receptet på Itrims hemsida. 
 
 
 
Ingredienser (4 portioner)
1 spetskål
1/2 blomkål
2 morötter
1 dl vitt vin
2 dl grönsaksbuljong
5 enbär
Salt & peppar
3 msk olivolja
1/2 kruka timjan
500 gram lax
 

Gör så här

1. Sätt på ugnen.

2. Koka upp buljong, vitt vin och enbär och låt det koka ner tills att 2 dl är kvar.

3. Dela spetskålen i fyra delar, bryt blomkålen i mindre buketter och skär morötterna i sneda bitar, cirka en centimeter tjocka. Lägg allt i en ugnsform och häll över buljongen. Avsluta med salt, peppar och lite olivolja.

4. Tillaga mitt i ugnen i 35 minuter.

5. Ta ut formen och lägg på laxen, ös lite av buljongen över och grädda i ytterligare 10-15 minuter beroende på tjocklek.

6. Toppa med färsk timjan.