Heta räkor med ris

Kommentera
Såsen till den här heta räkrätten är lite het! Första gången jag testar srirachasås. Nu har jag en stor flaska hemma och kommer så klart äta det flera gånger. Pak choi är såååå gott! En av mina favoritgrönsaker. Urpsrungliga receptet kommer från Arlas sida där syrad grädde ingick. Jag tog istället minifraiche. Blev också smarrigt!
 
 
 

Ingredienser:

600 g vannameiräkor (MSC och ASC märkta)
3 dl jasminris
2 pak choi à 200 g
2 tsk salt
2 dl mini fraiche
1 msk srirachasås
2 msk Smör-&rapsolja

 

Gör så här:

Tina räkorna och torka av dem med hushållspapper.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Finstrimla den gröna toppen på pak choi till garnering. Halvera och stek resten i smör-&rapsolja ca 3 min. Salta.
Bryn räkorna runt om i omgångar i en het stekpanna. Salta.
Lägg tillbaka alla räkorna, häll på minifraiche och srirachasås. Låt puttra ihop ca 2 min tills räkorna är precis genomkokta.
Toppa med strimlad pak choi. Servera med ris och stekt pak choi.