Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Här kommer en enkel middag, där allt sköter sig själv i ugnen. Morötter samsas med jordärtskockor, svamp och kycklingklubbor. Till detta en gräddig sås och lingon. Receptet fann jag på Arlas sida.
 
 

Ingredienser

  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 500 g jordärtskockor
  • 200 g morötter
  • 1 purjolök
  • 200 g svamp

Svampsky

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk äppeljuice
  • 2 msk konc kantarellfond
  • 1 dl lingon

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingen. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg över i en långpanna och stek i mitten av ugnen ca 20 min. Skala jordärtskockor och morötter. Skär dem och purjolöken i bitar. Fräs svampen några min i smör. Lägg rotfrukter, purjolök och svamp runt kycklingen. Rör ihop svampskyn och häll i pannan. Stek ytterligare 40–45 min. Garnera ev med lingon och färsk timjan.

Till top