Saffranskladdkaka

I julas lagade jag den här goda saffranskladdkakan som jag fann på icas hemsida. Den innehåller saffran så klart, så det blev en fin gul färg. Därutöver magiskt god vit choklad. Det blev en strålande kombo och den avnjöts vid paketöppningen.
 
 

Ingredienser

Portioner: 12 bitar

·         100 g smör

·         1/2 g saffran

·         100 g vit choklad

·         2 ägg

·         2 dl strösocker

·         2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)

·         smör till formen

 

Till servering

·         hallon eller rårörda lingon

 

Så här gör du

1.       Sätt ugnen på 175°C.

2.       Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).

3.       Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.

4.       Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.

5.       Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

6.       Till servering: Servera gärna med hallon eller rårörda lingon.

 
 
Till top