Räkor med avokado och nobisdressing

Här kommer min absoluta favoriträtt! Tröttnar aldrig på denna makalösa kombo. Allra godast är den smarriga dressingen, så den ska man inte missa. Men framförallt är det kombinationen av mjukt, krispigt, lite salt och fräscht. Mycket smakrikt och passar perfekt en fredag till exempel!
 
 
 
Till 4 personer
1 kg räkor
2 ciabattabröd
1 1/2 msk olivolja till pensling
2 avokado
1 tsk pressad citronjuice
2 salladslökar
100 g sockerärtor

Nobisdressing: 
1 äggula
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
3/4 dl rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
1/2 krm cayennepeppar
1/2 dl finhackad gräslök

GÖR SÅ HÄR: 
Sätt ugnen på 250 grader. Skala räkorna och ställ dem kallt. Skär brödet lite snett på längden i 8 skivor. Pensla med olivolja och rosta skivorna i ugnen 4-5 min. 

Nobisdressing: Blanda äggula, vinäger och senap i en bunke. Droppa oljan under vispning. Smaka av med vitlök, salt, cayennepeppar och gräslök. Ställ svalt till serveringen. 

Dela, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor. Droppa över citronsaft, så att den inte mörknar. Ansa och skiva salladslöken. Strimla sockerärtorna. 

Fördela räkor, avokado, sockerärtor och salladslök på brödskivorna. Ringla nobisdressingen över. Lägg på den andra brödskivan.
Till top