Mjölkchokladmousse

Här har det varit bloggtorka. Bara väldigt mycket att göra. Svårt att hinna med denna sida med tre småbarn hemma på jullov. Ska försöka bättra på mig. Har mycket som lagats och bakats, som kommer framöver.
 
Till nyår förberedde jag denna kanondessert. I botten gömmer sig smörstekta päron, som toppas med en söt mjölkchokladmousse. En favorit från Arlas sida som jag ofta återkommer till!
 

Ingredienser

  • 3 st päron
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 st äggulor
  • ev 1 msk konjak

Gör så här:

Skala päronen och skär dem i klyftor. Strö över socker. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme. Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar. Vispa grädden hårt. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.

Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt ev med konjak. Klicka moussen ovanpå päronen. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.

Till top