Köttfärslimpa i gräddsås med småpotatis

Med tre små barn hemma tar vi den enkla vägen just nu. Testat matkassen från Mathem och Tasteline i ett par månader. Men har nu bytt till Linas matkasse. Vi får se vad vi tycker om den. Men den här köttfärslimpan var i alla fall magiskt god. Noa tog om flera gånger vilket var ett bra betyg.
 
 
 
 
INGREDIENSER
500 g nötfärs
1 dl mjölk
2 msk olja
1 1/2 msk soja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 dl ströbröd
 
300 g morötter
250 g broccoli
 
1/2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 tsk soja
1/2 tärning köttbuljong
1 dl vatten
 
färsk persilja
rårörda lingon
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 250 grader. Koka 900 g potatis i lättsaltat vatten.
 
Grovriv 1/2 gul lök. Blanda med ca 500 g nötfärs, 1 dl mjölk, 2 msk olja, 1 1/2 msk soja, 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1/2 dl ströbröd.
 
Lägg färssmeten i en smord ugnsform. Forma till en limpa. Tillaga i ugn i ca 15 minuter. Sänk värmen till 200 grader och tillaga i ytterligare 10-15 minuter, eller tills köttfärslimpan är klar.
 
Skala och skär morötter i korta stubbar. Skär broccoli i buketter. Koka grönsakerna mjuka, gärna tillsammans med potatisen, 4-5 minuter.
 
Vispa ut vetemjöl i 1/2 dl vispgrädde. Tillsätt 1/2 dl vispgrädde, 1 dl vatten, 1 tsk soja och smula ner 1/2 köttbuljongtärning.
 
Häll såsen runt köttfärslimpan när 5-7 minuter av ugnstiden återstår.
 
Toppa köttfärslimpan med persilja och servera med gräddsås, nykokt potatis, grönsaker och rårörda lingon.
Till top