Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon måste vara den godaste köttgrytan. Den är så smakrik och sagolik. Du har väl prövat?
 
 
4 portioner:
600 g benfritt nötkött, gärna högrev
smör eller rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
4 dl rödvin
5 dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk
8 steklökar
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner

GÖR SÅ HÄR:
Skär köttet i bitar. Bryn köttet i omgångar i smör eller rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med salt, och peppar. Rör i vetemjöl, tomatpuré, lagerblad, och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 timme. Strimla fläsket. Skala lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev. svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör eller rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 minuter. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis som steks i lite smör ca 10 min. Servera gärna en god grönsallad till.
Till top