Amirs lax med brynt sojasmör och pak choi

Snubblade över detta mycket goda och enkla recept på icas hemsida. Jag älskar pak Choi och gröna sojabönor. Lax är en stor favorit här hemma och ris, vem gillar inte det? Testa för det var jättegott!

 

·       250 g sojabönor

·         4 portionsbitar regnbågslax

·         4 port ris

·         250 g pak choi

·         1 msk riven ingefära

·         2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

·         50 g smör

·         salt och peppar

·         2 msk japansk soja

·         1 msk sesamfrö

 

Så här gör du

1.       Tina sojabönorna och laxen.

2.       Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

3.       Ansa och dela pak choi på längden. Skala och riv ingefäran.

4.       Koka upp buljongen och ingefäran i en stor kastrull.

5.       Bryn smöret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt och doftar nötter. Häll upp det i en skål. Krydda laxen med salt och peppar och stek den ca 3 minuter på varje sida i samma stekpanna där smöret brynts.

6.       Lägg sojabönorna och pak choien i buljongen och lägg på ett lock. Koka upp och dra av från plattan och låt stå under lock ca 2 minuter. Låt grönsakerna rinna av.

7.       Blanda soja och sesamfrö i det brynta smöret. Skeda smöret över laxen och grönsakerna.

8.       Servera laxen och grönsakerna med riset.

Till top