Den här julsalladen blev en ny favorit på julbordet för mig. Blodgrape, granatäpple och fänkål toppas med en honung- och limedressing och saltrostad mandel. Så smarrigt och lyxigt. Jag är väldigt förtjust i frukt i maten, visst märks det här? Receptet fann jag på icas hemsida.
 
 

Ingredienser

Sallad

·         1 blodgrape

·         1 granatäpple

·         1 fänkål

Marinad

·         skal från 1 lime

·         1 msk färskpressad limesaft

·         2 msk olivolja

·         2 tsk honung

·         salt och peppar

Mandel

·         1/2 dl vatten

·         1 tsk salt

·         1 dl hel skållad mandel

Garnering

·         1 kruka mynta

Så här gör du

1.        Sallad: Skala grapefrukten med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor av den. Dela och gröp ur kärnorna ur granatäpplet. Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt.

2.        Marinad: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda limeskal och -saft med olivolja och honung. Smaksätt med salt och peppar.

3.        Häll marinaden över fänkålen och blanda väl, låt marinera minst 10 minuter.

4.        Mandel: Koka upp vatten och salt. Rosta mandlarna i en het stekpanna och häll sedan på saltvattnet. Låt vattnet ånga av och lägg upp mandlarna på en tallrik.

5.        Sallad: Lägg upp fänkålen på ett fat och strö över grapefruktklyftorna och kärnorna från granatäpplet.

6.        Till garnering: Garnera med myntabladen och strö över de saltrostade mandlarna.

Julsallad med granatäpple och saltrostad mandel

Sallader Kommentera
Den här julsalladen blev en ny favorit på julbordet för mig. Blodgrape, granatäpple och fänkål toppas med en honung- och limedressing och saltrostad mandel. Så smarrigt och lyxigt. Jag är väldigt förtjust i frukt i maten, visst märks det här? Receptet fann jag på icas hemsida.
 
 

Ingredienser

Sallad

·         1 blodgrape

·         1 granatäpple

·         1 fänkål

Marinad

·         skal från 1 lime

·         1 msk färskpressad limesaft

·         2 msk olivolja

·         2 tsk honung

·         salt och peppar

Mandel

·         1/2 dl vatten

·         1 tsk salt

·         1 dl hel skållad mandel

Garnering

·         1 kruka mynta

Så här gör du

1.        Sallad: Skala grapefrukten med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor av den. Dela och gröp ur kärnorna ur granatäpplet. Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt.

2.        Marinad: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda limeskal och -saft med olivolja och honung. Smaksätt med salt och peppar.

3.        Häll marinaden över fänkålen och blanda väl, låt marinera minst 10 minuter.

4.        Mandel: Koka upp vatten och salt. Rosta mandlarna i en het stekpanna och häll sedan på saltvattnet. Låt vattnet ånga av och lägg upp mandlarna på en tallrik.

5.        Sallad: Lägg upp fänkålen på ett fat och strö över grapefruktklyftorna och kärnorna från granatäpplet.

6.        Till garnering: Garnera med myntabladen och strö över de saltrostade mandlarna.

Det här är så sagolikt gott. Lite grönkål i botten, apelsiner i skivor ovanpå och rikligt med granatäppelkärnor. Himmelskt!
 
 
 
 

Apelsinsallad med granatäppelkärnor

Sallader Kommentera
Det här är så sagolikt gott. Lite grönkål i botten, apelsiner i skivor ovanpå och rikligt med granatäppelkärnor. Himmelskt!
 
 
 
 
Boeuf Bourguignon måste vara den godaste köttgrytan. Den är så smakrik och sagolik. Du har väl prövat?
 
 
4 portioner:
600 g benfritt nötkött, gärna högrev
smör eller rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
4 dl rödvin
5 dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk
8 steklökar
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner

GÖR SÅ HÄR:
Skär köttet i bitar. Bryn köttet i omgångar i smör eller rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med salt, och peppar. Rör i vetemjöl, tomatpuré, lagerblad, och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 timme. Strimla fläsket. Skala lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev. svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör eller rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 minuter. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis som steks i lite smör ca 10 min. Servera gärna en god grönsallad till.

Boeuf Bourguignon

Kött och chark Kommentera
Boeuf Bourguignon måste vara den godaste köttgrytan. Den är så smakrik och sagolik. Du har väl prövat?
 
 
4 portioner:
600 g benfritt nötkött, gärna högrev
smör eller rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
4 dl rödvin
5 dl köttbuljong
100 g rökt sidfläsk
8 steklökar
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner

GÖR SÅ HÄR:
Skär köttet i bitar. Bryn köttet i omgångar i smör eller rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med salt, och peppar. Rör i vetemjöl, tomatpuré, lagerblad, och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 timme. Strimla fläsket. Skala lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev. svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör eller rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 minuter. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis som steks i lite smör ca 10 min. Servera gärna en god grönsallad till.