Mozartkulor

Till jul gjorde jag klassikern mozartkulor. För den som gillar mandelmassa och choklad så är de här sagolikt goda. Min mamma är en som gillar detta, så jag brukar göra dessa och bjuda henne på.
 
 

Receptet gäller för 25 st

Ingredienser

  • 250 g nougat
  • 400 g mandelmassa
  • 2 msk konjak eller      konc JO äpple
  • 300 g mörk choklad

Gör så här:

Skär nougaten i 25 lika stora bitar och rulla dem sedan till kulor. Riv mandelmassan och blanda med konjak eller juice. Dela massan i 25 bitar och platta ut dem till runda tunna plattor. Lägg nougatkulor på plattorna och rulla dem till jämna bollar. Mjöla ev händerna lite. Smält chokladen i mikro aller över vattenbad och doppa bollarna i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem ev i småbrödsformar.

Till top