Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka är suveränt gott. Kanske inte säsong just nu, men är man sen på att göra blogginlägg så är man. Ingefära, kanel och nejlikor samsas i denna mjuka kaka. Smakrikt!
 

Ingredienser

Portioner: 1 kaka

·         smör + ströbröd till formen

·         3 dl vetemjöl

·         1 1/2 dl strösocker

·         1 tsk kanel

·         1 tsk malda nejlikor

·         1 tsk malen ingefära

·         1 tsk bikarbonat

·         100 g smör

·         1 dl grädde

·         1 dl mjölk

·         1/2 dl sirap

·         2 msk lingonsylt

 

Så här gör du

1.        Sätt ugnen på 175°C.

2.        Smörj och bröa en rund eller avlång brödform, ca 1,5 liter (för 1 kaka).

3.        Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Rör ner smöret och resten av ingredienserna. Ska inte vispas, endast röras om så att allt blandas väl. Häll smeten i formen.

4.        Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.

 
 
Till top