Kalkonschnitzel med citronpiffig sås och gröna ärtor

Igår lyxade vi till måndagen och åt denna goda kalkonschnitzel. Såsen var sagolikt god med citronskal och citronsaft. Receptet kommer från linas matkasse. Perfekt när maken är borta på äventyr i Amsterdam (läs jobb) och jag är själv med tre barn.
 
 
INGREDIENSER
3 1/2 dl ris
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk honung
3/4 tärning kycklingbuljong
1 citron, saft och skal
1/2 förp färskost
ca 600 g kalkonschnitzel
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vetemjöl
1/2 gurka
300 g gröna ärtor
1/2 ask gräslök
 
 
GÖR SÅ HÄR
Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Finhacka gul lök. Fräs lök och en pressad vitlöksklyfta i olivolja i en liten kastrull i ett par minuter. Pudra över vetemjöl och vispa ner mjölk, lite i taget. Lägg även i honung och kycklingbuljong. Låt såsen puttra på svag värme 2-3 minuter.
 
Riv skal från citron och pressa saften från halva citronen, max 1 msk. Dra såsen från värmen och rör ner färskost, citronskal och saft från citronen.
 
Krydda ca 600 g kalkonschnitzel med salt och svartpeppar. Häll vetemjöl på en tallrik och vänd schnitzlarna i mjölet. Stek i lite olivolja, 2-3 minuter per sida eller tills de är genomstekta.
 
Skär gurka i grova bitar och värm gröna ärtor. Lägg i skålar.
 
Toppa citronsåsen med gräslök och servera till nystekt kalkonschnitzel, ris och grönsaker.
 
 
 
Till top