Pasta Rosso

Morotssås toppad med vitlöksfrästa skogschampinjoner! Det testade vi igår ur kokboken "Mera vego" - mat för hela familjen. Enkelt att laga. Gott att äta. Skulle behövt en lite bättre stavmixer dock. Får jobba på den biten nästa gång. Tjoho!
 
 
 
INGREDIENSER
4 portioner
1 ful lök
2 vitlöksklyftor
5 morötter
rapsolja att fräsa i
500 g krossad tomat
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche
pasta för 4 personer
oregano eller basilika efter smak
salt och nymalen svartpeppar
200 champinjoner, skogs
en klick smör och en vitlöksklyfta till svampen
 
GÖR SÅ HÄR
Skala och hacka lök opch vitlök. Skala och riv morötterna grovt och snabbfräs med lök och vitlök. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning och creme fraiche och låt koka i 15-20 minuter. Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackningen. 
 
Ansva och skär svamparna i kvartar. Hetta upp en stekpanna och låt svampen steka tills den börjar bli torr. Tillsätt då smör och hackad vitlök och stek någon minut till. Smaka av med salt och peppar. 
 
Mixa såsen slät med stavmixer och smaka av med oregano eller basilika och ev lite salt och peppar. 
Till top