Olivkakor

Förra helgen åt vi kräftor och passade då på att göra dessa enkla och goda olivkakor. Har sett att vissa även lägger en oliv i kakan så att den är göm. Kanske jag testar nästa gång. Mycket populära här hemma iallafall. 
 
 
Goda olivkakor med stark smak av västerbottensost
 
 
Kräftorna!! En gång per år blir det kräftor här hemma. 
 
 
Noa åt tre kräftor själv. Tills kräftsmöret kom, då tyckte han de var lite läskiga. 
 
Olivkakor

16 st

INGREDIENSER
50 g mjukt smör
1 dl riven Västerbottensost
1 dl mjöl
gröna oliver

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa ost, smör och mjöl till en deg.
Dela degen i 16 bitar och rulla till bollar.
Lägg bollarna på bakplåtsklädd plåt och tryck ner en oliv i varje boll.
#1 - - Sofie:

Jag gör samma kakor fast med parmesanost, kallas parmesanbollar. Säkert lika goda med västerbottenost, ska göra det nästa gång!

Svar: Parmesanost får jag testa:-)
Klara

Till top