Laxburgare med ugnsbakade rotfrukter

Lax är en favorit här hemma. Noa började prata om att han ville äta burgare häromdagen. Då testade vi dessa laxburgare från Arlas hemsida. Supersaftiga och goda. I gömde sig en lök, vilket barnen annars brukar totalvägra, men eftersom det mixades märktes det knappt. Men gav mycket god smak. Att rosta rotfrukter i ugn är ju så smidigt och väldigt gott! Noa fick ta med sig resterna ut i skogen dagen efter. Det verkade gå ner där också!
 
 
 

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk ströbröd eller panko
  • 12 dl finhackad bladpersilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk Smör-&rapsolja

Tillbehör:

  • 4 st hamburgerbröd
  • skivad tomater
  • ugnsrostade rotfrukter

Gör så här:

Skär laxen i bitar. Skala och finhacka löken. Mixa alla ingredienser utom smör-&rapsolja i en matberedare. Forma till 4 stora eller 8 små burgare. Stek dem i smör-&rapsolja 2–3 min på varje sida. Servera i hamburgerbröd med tillbehören.

Till top