Kikärtscurry med jordnötssmör och lime

Curry, kokos och lime! Det kan ju inte bli annat än gott. Testa denna härliga gryta - passar perfekt nu på hösten. Recept från boken "Mera vego".
 
 
INGREDIENSER
ris för 4 personer
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
rapsolja att fräsa i
4 dl kokosmjölk
400 g krossade tomater
6-7 dö kokta kikärtor (2 burkar)
0,5 dl jordnötssmör
2 bananer
lite japansk sojasås
 
Till serveringen
Färsk koriander
1-2 dl hackade jordnötter
sambal oelek
1 limefrukt
 
GÖR SÅ HÄR
Koka ris enligt ansvisningen på förpackningen. Hacka lök, vitlök fint och fräs tillsammans med curry i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, krossad tomat, kikärter och jordnötssmör och koka upp. Låt puttra i ett par minuter, utan lock. Slanta bananerna och vänd ner i grytan och smaka av med sojasås. Servera med färsk koriander, hackade jordnötter, sambal oelek och limefrukt i klyftor. 
#1 - - Anonym:

Borde du inte tala om varifrån receptet kommer? (Lätt att tro att det är ditt annars:-))

Svar: Absolut, fixat!
Klara

Till top