Dragonkyckling

Dags för lite comfortfood. Här hemma är det sjukstuga. Först föll Simon dit och nu lilla Lis. Själv är jag än så länge på banan, peppar peppar. Här kommer receptet på en smarrig pastarätt. Den går snabbt också, vilket är bra med små barnben som springer omkring. Det hela bygger på att byggstenen är grillad kyckling. Men det är med en liten twist. Och för all del, glöm inte dragonen - det är det som gör hela rätten!!
 
 
 
20 min

4 portioner


1 hel grillad kyckling

300 g spagetti

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1 dl matyoghurt

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar


TILL SERVERING
1 citron

1 kruka hackad dragon

1 dl rostad lök


GÖR SÅ HÄR: 
Plocka kycklingen fri från skinn och ben, riv i mindre bitar. Koka spagettin. Skala och finhacka vitlöken, fräs i oljan. Tillsätt grädde och yoghurt, koka ihop någon minut. Salta och peppra. Lägg i kycklingen och låt bli varmt. Skrubba citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hacka dragonen. Blanda kycklingsåsen med pastan. Lägg upp på fat, strössla över med citronskal, dragon och rostad lök.

Till top