Ugnsgrillad kycklingklubba med coleslaw

Grillad kycklingklubba går hem hos ena barnet. En till mamma, var reaktionen igår. Dessvärre fanns det ju bara fyra stycken som grillats i ugnen. Tur för stora barnet att lilla inte var så förtjust. Vad är det med barn och ätande. Ofta prioriterar de liksom ett element? Antingen potatisen eller kyckligen! Sällan båda. Jag gjorde en snabb coleslaw till med sås på creme fraiche, dijonsenap, vinäger och chilisås. Jättesmarrigt tycket jag. Receptet surfade jag fram på Icas hemsida. 
 
 
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk chilisås
  • 275 g råkostsallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Borsta, skölj och skär potatisen i halvor. Blanda dem med oljan, krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och salta och peppra. Häll potatisen på den uppvärmda plåten och fös den åt sidan. Ställ formen med kycklingen vid sidan av potatisen. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 82°C.
  4. Blanda crème fraiche med vinäger, senap och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner råkostsalladen.
  5. Servera kycklingen med potatisen och coleslaw.
 
Till top