Rabarber- och äppelpaj

Rabarber har vi i vår odlingspall ute. Inte en så stor planta, men det räcker till en paj då och då. Den här blev riktigt god med både rabarber och äpplen. 
 
 
Rabarber, äpplen, potatismjöl, socker och kanel i en salig blandning. 
 
 
Barnen älskar vaniljsås och är egentligen inte så sugna på paj. Eller Noa börjar äta lite paj, men det har tagit sina år. Simon slevar mest i sig sås. 
 

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 1 granny smith äpple i bitar
  • 12 msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker

Deg:

  • 12 dl havregryn
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 dl strösocker
  • 125 g Smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor och dela äpplet i bitar. Blanda rabarber, äppelbitar, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern och äppelbitarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Till top