Lime- och chililax

Igår kväll åt vi en smarrig laxrätt, som jag tillagade i ugn. Den fick en marinad med röd chili, soja, ingefära i bitar och fina limeskivor på toppen. Till det lyxade vi till det med limevatten. Noa var ansvarig för det och fann det mycket spännande. Receptet hittade jag på Niinis blogg. 
 
 

CHILI – OCH LIMELAX

1 st Lime
500 g Lax, 4 bitar
1/2 st röd peppar
2 tsk Ingefära
100 g machésallad
2 dl Ris okokt
2 msk Sesamfrön
1/2 msk sweetchilisås
1/2 msk soya
2 tsk olivolja
2 dl Crème fraiche lätt 15%, smaksatt t ex parmesan och vitlök

Gör såhär:
Koka riset. Skär limen i tunna skivor. Hacka chilin och lägg det på laxen, krydda och strö på med ingefära. Salta. Lägg sesamfrön, soyan, sweetchilisåsen och oljan i en liten skål. Blanda samman och lägg röran på laxen. Toppa med limen. Lägg laxen i en ugnsform och tillaga i ugn 175° ca 15 minuter. Du kan också ställa in frysta laxfileer, ha dom inne lite längre då. Servera med kokt ris och creme fraîchen.

Till top