Kyckling med jordnötssås

Kyckling i alla dess former går hem här hemma! Det här är en stående favorit. Kycklingfilé i bitar i en god indonesisk sås med jordnötter, lime och äpplen. Receptet kommer från en receptbank som jag återvänder till, Arlas hemsida. Tycker de gör väldigt enkla recept, som ger mat med god smak. 
 
 

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 st äpplen
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 tsk hackad färsk röd chili
  • 2 msk jordnötssmör
  • rivet skal och saft av 12 st lime
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl vatten
  • 12 dl mellangrädde
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • 12 tsk salt

Gör så här:

Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med kokt ris. 

 
 
Till top