Jordgubbspaj med kokossmuldeg

Igår fick jag hjälp av min mästarbagare här hemma att göra en jordgubbspaj. Det var faktiskt första gången jag gjorde en paj med jordgubbar. Degen bestod av vetemjöl, havregryn och kokosflingor. Mycket mör och god! Min lilla bagare fick blodad tand och vill vara med och baka nästa gång!
 
 
Skivade färska jordgubbar i formen
 
 
Noa fick också kleta med smeten, men jag anade vart det skulle barka...
 
 
Och mycket riktigt någon skulle smaka...
 
 
Och det får man ju när man bakar. Smaka!
 
 
Jordgubbspaj med vaniljsås smakade mums!
 
INGREDIENSER
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 1/2 krm flingsalt
150 g kylskåpskallt smör
1 1/2 dl strösocker
 
Fyllning
400 g (knappt 1 liter) jordgubbar
2 tsk potatismjöl
vaniljsås eller glass till servering
 
GÖR SÅ HÄR
Smuldeg: Mät upp mjöl, havregryn, kokos och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snbbt i en matberedare. 
 
Fyllning: Rensa jordgubbarna och skär dem i bitar. Blanda med potatismjöl. 
 
Strö ut jordgubbarna i botten av en pajform och strö över smulorna. 
 
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 45 minuter eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna. Låt svalna lite och servera gärna med vaniljsås eller glass. 
#1 - - Tzehay:

Hej (Anna) Klara! Roligt att hitta dig har, va' bra blog du har o glad att se att du skaffat ett litet mini team, manga gratulationer pa dig super sota ar alla tre! Kramar, Tzehay

Svar: Hej Tzehay, Vad roligt att höra från dig. Skickar ett vanligt mail till dig.
Kram
Klara
Klara

Till top