Falukorv med grönt mos och syrlig sallad

En härligt prickigt mos med gröna ärtor och potatis är ju aldrig fel. Till det serverades en syrlig sallad med gurka och tomat, samt stavar av stekt falukorv. Perfekt barnmat med en lite roligare twist. Det finns inte alltid så mycket tid att laga maten, men variation är ju alltid kul. Iallafall för mig och Sebastian. Receptet hittade jag på Icas hemsida. 
 
 
 

Mos

  • 900 g mjölig potatis
  • 3 dl mjölk
  • 250 g gröna ärter
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond

Tomatsallad

  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 gurka
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • salt och peppar

Korv

  • 550 g falukorv
  • 1 msk smör eller margarin
 

Så här gör du

  1. Mos: Skala och koka potatisen.
  2. Tomatsallad: Dela tomaterna och skala och tärna gurkan. Hacka gräslöken. Blanda allt med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  3. Mos: Koka upp mjölk, ärter och smulad buljongtärning och låt sjuda någon minut. Mixa slätt.
  4. Korv: Skär falukorven i bitar och stek i matfettet.
  5. Mos: Stöt potatisen och vispa ner ärtpurén. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera korven med moset och tomatsalladen.
Till top