Cannelloni med zucchini och valnötter

Cannelloni gör vi inte så ofta. Men åhh så gott det är. Och enkelt. När väl röran är gjord och stoppad i pastarören så är det bara att vänta på den smarriga gratängen. Denna gång gjorde jag ett recept från Arlas sida, med zucchini, knapriga valnötter och en smarrig tomatsås. Sååå gott! Testa och njut! Mycket blev det också...
 
 

Ingredienser

  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini, ca 350 g
  • Smör-&rapsolja
  • 1 påse bladspenat, ca 65 g
  • 200 g Färskost rucola pesto
  • 1 dl valnötter, grovhackade
  • salt och peppar
  • 4 dl Kelda Pastasås tomat&crème fraiche
  • 2 dl riven ost mozzarella

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Finhacka löken och riv zucchini grovt. Fräs löken i smör-&rapsolja tills den blir mjuk. Tillsätt zucchini och stek ytterligare några minuter. Rör ner spenaten och låt den mjukna. Tillsätt färskost och valnötter. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnssäker form med smör-&rapsolja. Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i formen med skarven nedåt. Häll på tomatsåsen och strö över den rivna osten. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.

Till top