Kycklingklubbor med sötpotatis i ugn

Igår gjorde jag kycklingklubbor i ugn. Min äldsta här hemma gillar kyckling skarpt. Denna gång blev det med sötpotatis och potatisbitar i ugn, en god chilisås och sallad. Vi kan väl säga så här. Jag tycker det blev makalöst gott. Min äldsta tyckte fortfarande att kycklingklubba var gott. Men inte så mycket det andra. 
 
 
 
Sötpotatis och potatis tillagades i ugn med lite olja, salt och peppar och timjan
 
 
Lillasyster Lis fick sig en puss. Lillebror Simon tyckte tröjan var fin. Så fort han fick syn på den hoppade han fram och ropade fin tröja, fin tröja. Mycket som bubblar för honom just nu. Språket kommer fort...
 
INGREDIENSER
  • 600 g fast potatis
  • ca 400 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk timjan
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3 msk chilisås eller ketchup
  • 1/2 påse salladsmix (à 150 g)

 

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skala och skiva potatis och sötpotatis. Blanda potatisen med hälften av oljan, skalade krossade vitlöksklyftor och timjan. Lägg det på den förvärmda plåten och sätt in i ugnen under tiden kycklingklubborna förbereds.
  3. Bryn kycklingklubborna i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Ta ut plåten och fös potatisen åt sidan och lägg kycklingen bredvid.
  4. Stek mitt i ugnen ca 35 minuter. Kontrollera att köttsaften är genomskinlig och klar, innertemperaturen ska vara 82°C.
  5. Rör ihop gräddfil och chilisås, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera salladen och såsen till den rostade potatisen och kycklingen.
Till top