Hummerfylld pasta med dragonsmör

Till nyår tillagade vi egen pasta med hummerfyllning och dragonsmör. Supersmarrigt!
 
 
 
Ingredienser

4 portioner

Pastadeg:

·         1 ägg

·         1 msk vatten

·         1 msk olivolja

·         0,5 tsk salt

·         1 dl durumvetemjöl

·         1 dl vetemjöl

Fyllning:

·         1 kg hummer, 2 stycken

·         2 msk färskost

·         2 tsk rivet citronskal

·         2 tsk finhackad färsk dragon

·         0,5 tsk salt

·         0,5 tsk svartpeppar

Dragonsmör:

·         50 g smör

·         2 msk färsk dragon

·         1 msk citronsaft

GÖR SÅ HÄR

Rör ihop ägg, vatten och olja i en skål. Tillsätt salt och arbeta in det mesta av mjölet. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den cirka 10 minuter till en smidig och elastisk deg. Rulla degen till en boll och låt den vila under en kökshandduk cirka 30 minuter.

Rensa humrarna. Försök att behålla klorna hela och spara dem. Hacka stjärtarna fint. Blanda köttet med färskost, citron, dragon, salt och peppar.

Kavla ut degen så tunt det går på mjölat bakbord. Skär ut fyra kvadrater cirka 15x15 centimeter. Fördela hummerblandningen mitt på de fyra rutorna. Vik över en flik till en trekant och tryck till degen runt fyllningen, dra de andra två ändarna mot varandra och nyp ihop dem. Koka pastaknytena i saltat vatten cirka 3 minuter.

Smält smöret, tillsätt dragon och citron. Bryn ett par minuter till smöret är ljusbrunt och de nötaktiga smakerna trätt fram.

Servera pastaknytena med en hummerklo och en generös sked dragonsmör.

 
Till top