Krustader med svampfyllning

När jag var liten fick jag alltid välja vad jag ville äta på min födelsedag. Jag valde alltid krustader med svampfyllning och räkstuvning till förrätt. I nyår gjorde jag samma rätt till barnen. De älskade det också!
 
 
 
Ingredienser: 
1 paket krustader
 
Fyllning
400 gram champinjoner
1 msk smör
1 msk vetemjöl
4,5 dl grädde
salt och peppar 
persilja
 
GÖR SÅ HÄR
Finhacka champinjoner och fräs dom i smör i en kastrull tills all vätska kokat in. 
 
Pudra över mjöl och späd med grädde lite i taget. Koka sakta i minst 30 minuter tills stuvningen är tjock. Smaka av med salt och peppar.
 
Värm krustaderna i ugnen. 
 
Fördela stuvningen i krustaderna och garnera med hackad persilja. 

Toast skagen

Toast skagen, en världsgod tapasrätt eller lyxig förrätt. Färskriven pepparrot gör röran extra god. Jag hittade receptet på Arlas hemsida. Sååå gott!
 
 

Ingredienser

·         300 g räkor med skal

·         2 msk hackad färsk dill

·         12 msk pressad citronsaft

·         12 msk riven pepparrot

·         1 msk majonnäs

·         1 msk crème fraiche

·         4 skivor surdegsbaguette

·         1 msk Smör

·         50 g löjrom

·         4 st dillvippor

·         4 st skivor citroner

·         ev svartpeppar

Gör så här:

Skala räkorna och hacka grovt. Blanda räkor, dill, citronsaft, pepparrot, majonnäs och crème fraiche. Stek brödskivorna i smör tills de är frasiga. Lägg röran på brödskivorna. Toppa med en klick löjrom och garnera med dill och citronskivor. Mal ev över svartpeppar.

 

Hummerfylld pasta med dragonsmör

Till nyår tillagade vi egen pasta med hummerfyllning och dragonsmör. Supersmarrigt!
 
 
 
Ingredienser

4 portioner

Pastadeg:

·         1 ägg

·         1 msk vatten

·         1 msk olivolja

·         0,5 tsk salt

·         1 dl durumvetemjöl

·         1 dl vetemjöl

Fyllning:

·         1 kg hummer, 2 stycken

·         2 msk färskost

·         2 tsk rivet citronskal

·         2 tsk finhackad färsk dragon

·         0,5 tsk salt

·         0,5 tsk svartpeppar

Dragonsmör:

·         50 g smör

·         2 msk färsk dragon

·         1 msk citronsaft

GÖR SÅ HÄR

Rör ihop ägg, vatten och olja i en skål. Tillsätt salt och arbeta in det mesta av mjölet. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den cirka 10 minuter till en smidig och elastisk deg. Rulla degen till en boll och låt den vila under en kökshandduk cirka 30 minuter.

Rensa humrarna. Försök att behålla klorna hela och spara dem. Hacka stjärtarna fint. Blanda köttet med färskost, citron, dragon, salt och peppar.

Kavla ut degen så tunt det går på mjölat bakbord. Skär ut fyra kvadrater cirka 15x15 centimeter. Fördela hummerblandningen mitt på de fyra rutorna. Vik över en flik till en trekant och tryck till degen runt fyllningen, dra de andra två ändarna mot varandra och nyp ihop dem. Koka pastaknytena i saltat vatten cirka 3 minuter.

Smält smöret, tillsätt dragon och citron. Bryn ett par minuter till smöret är ljusbrunt och de nötaktiga smakerna trätt fram.

Servera pastaknytena med en hummerklo och en generös sked dragonsmör.

 
Till top