Tysk citronkaka

 Här kommer receptet på en smarrig mjuk sockerkaka med skarp citronsmak. Den passar perfekt att bjuda på!
 
 
Min allra käraste Noa var med och bakade. Han erkände sedan att det bästa är att smaka när bakningen är klar...
 
 
Små hål där citronlösningen hälls i
 
 
Färdig kaka att äta!
 
Ingredienser
 150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1/2 kryddmått salt
rivet skal av 1/2 citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Till indränkning
2 dl florsocker
saft av 1 citron
2 msk vatten
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform, ca 1 1/2 liter. 
 
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker, salt och citronskal pösigt några minuter. RÖr ner smöret och mjölet blandat med bakpulvret i äggsmeten. Häll smeten i formen. 
 
Grädda i nedre delen i ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna en liten stund. 
 
Sikta florsockret och blanda det med citronsaften och vattnet. Lägg kakan på ett fat. Gör hål tex med ett smalt träskaft över hela kakan. Häll citronlösningen i hålen. Servera kakan kall. 
Till top