Nektarinpaj

I somras gjorde jag den här makalöst goda pajen. Använde nektariner och bakade paj på det för första gången. Blev oväntat gott! Det finns fortfarande massor med nektariner i affärerna, så testa. Så vad ni tycker - visst är den god?
 
 
 
Till degen
3 1/2 dl mjöl
1/2 tsk salt
115 g smör
2 msk créme fraiche
 
Till fyllningen
4-5 nektariner
3 äggulor
2 msk mjöl
1-2 dl socker, beroende på hur söt frukten är
1/4 dl créme fraiche
 
GÖR SÅ HÄR
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller jör i matberedare tills degen formar sig till en boll. Tumma ut degen i en pajform och ställ den kallt en stund. Värm ugnen till 225 grader och förgrädda skalet i 10 minuter. Skär under tiden nektariner i tunna skivor. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och vispa samman de övriga ingredienserna till fyllningen. Lägg fruktbitarna i ett vackert mönster och slå fyllningen över. Täck med metallfolie och grädda i 35 minuter. Tag av folien av grädda i ytterligare 10 minuter så pajen får fin färg. Servera den ljummen med en klick glass. 
Till top