Lax med balsamicosås och stekta päron

När mamma var här förra gången orkade jag laga en lite mer avancerad rätt. Inte alltid det finns energi till det. Det måste ju erkännas. Efter tre syskonbråk, kuddkring och illvrål tar orken ibland slut. Men denna dag blev det lax i ugn med urgoda stekta päron. Såååå gott!
 
 
 

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sås:

  • 12 dl Kelda® matlagningsgrädde
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 12 tsk japansk soja
  • 1 tsk oregano
  • 12 msk majsstärkelse
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 st päron
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 12 dl hackad gräslök

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda samman grädde, vinäger, fond, soja, oregano och majsstärkelse. Häll det i formen och strö pumpakärnor på laxen. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Dela päronen i bitar och ta bort kärnorna. Stek päronen i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg dem i formen. Strö över gräslök.

 

 

 
#1 - - Susanna Maria J:

Det såg gott ut! :)

Svar: Rekommenderas. Så smarrigt!
Klara

Till top